A crede sau nu

  • Marime: 18.25 KB
  • Pentru: liceu
  • Afisari: 2159
  • Download: 135
 

A crede sau nu

Credinciosii diferitelor religii (budismul, crestinismul.etc.) accepta si incurajeaza credinta intr-o fiinta suprema, divina care este creatoarea omenirii, argumentele in sprijinul existentei acestei divinitatii fiind vagi, teoretice, generale.

In cazul aparitiei fiecarei religii,un factor comun este existenta unui trimis, reprezentant al divinitatii (Mohamed,Isus,etc.), care avea misiunea sa raspandeasca credinta respectiva.

Un non-sens evident este conceptul ce sustine ca daca fiecare popor,inca din antichitate, credea intr-o fiinta divina, in consecinta, rezulta ca aceasta exista.

Deasemenea conceperea lumii este atribuita unei divinitati,pe baza rationamentului :" nu se stie exact cum s-a produs Big-bangul, in consecinta este obligatoriu ca o divinitate sa fi fost implicata ".

Momentul de dupa moarte este explicat, ca trecerea in rai sau iad, aceasta fiind un concept relatat in Biblie, concept ce nu se poate dovedi sau infirma, acesta fiind inca un exemplu de rationament speculativ.

Un alt concept eronat este acela ce sustine ca fara existenta unei divinitati (ex.Dumnezeu) morala nu ar exista, iar omul s-ar comporta asemenea necuvantatoarelor (animalelor).Crestinismul neaga, capacitatea omului de a fi moral daca Dumnezeu nu ar exista, chiar daca in Biblie este precizat ca omul a fost creat cu propria judecata, si capacitate de decizie !

Crestinii sustin inexistenta sufletului in cazul animalelor.Asemenea teoriei crestine omul are suflet, acest fapt fiind dovedit prin capacitatea de a iubi,dar ceea ce nu a fost luat in considerare este faptul ca omul spre deosebire de animal, are un coeficient de inteligenta mult superior, fiind capabil sa rationeze,iubeasca,sa decida.

Animalul nu are posibilitatea sa iubeasca, cauza fiind nivelul scazut de inteligenta, nu absenta sufletului.Recent a fost dovedit ca animalele cu un IQ relativ superior (cimpanzeul,delfinii), au o sensibilitate mult mai mare, spre deosebire de cele cu un IQ normal.

Alte exemple date de credinciosi sunt cazurile medicale,respectiv situatia in care un om sufera de o boala fatala si in cele din urma aceasta dispare, aceste intamplari sunt numite minuni, datorita interventiei divine.

Dar aceste manifestari nu dovedesc decat ca stiinta,respectiv medicina este inca intr-un stadiu primar.Spre exemplu, in antichitate, varicela decima orase, chiar tari.

 

Top download la Religie

Titlul referatului Pentru Download Marime (KB)
Craciunul liceu 1935 27.31 KB
Marile religii ale lumii contemporane facultate 1881 58.2 KB
Stilul Bizantin liceu 1637 221.74 KB
Manastirile Voronet,Sucevita si Moldovita gimnaziu 930 293.22 KB
Sfantul Ioan Botezatorul liceu 924 22.75 KB
Functii sintactice liceu 912 22.86 KB
Budismul liceu 847 19.55 KB
Sfantul Apostol Petru liceu 837 32.53 KB
Lucrare de Atestat liceu 751 73.92 KB
Nasterea Domnului liceu 597 29.51 KB