Activitatea administrativa a inspectorului de sector de politie in cadrul OAI

  • Marime: 68.06 KB
  • Pentru: facultate
  • Afisari: 1476
  • Download: 116
 

Activitatea administrativa a inspectorului de sector de politie in cadrul OAI

In conditiile reinnoirii societatii noastre si trecerii la relatiile de piata o atentie deosebita se atrage activitatii organelor de drept in lupta cu criminalitatea si contraventiile administrative, dreptatii sociale, apararii drepturillor legale ai cetatenilor.

Momentele date in ziua de azi au o insemnatate premordiala. Reiesind din aceasta Parlamentul si Guvernul RM atrag o atentie deosebita activitatii organelor de drept. Aceasta se atirna in primul rind la organele afacerilor interne, activitatea carora in conditiile noi in mare masura se restructureaza. Primul serviciu al organelor afacerilor interne in care merge restructurarea in atarnarea la serviciu si executarea la serviciu si executarea functiilor, este serviciul inspectorilor de sector.

Parlamentul si Guvernul atrage o atentie deosebita si elaboreaza legi si hotariri speciale pentru ridicarea nivelului activitatii si autoritatii inspectorilor de sector, imbunatatirii starii materiale a familiilor acestora. Prin aceasta organele puterii de stat atrag atentie la rolul deosebit a inspectorilor de sector d politie in lupta cu criminalitatea si alte momente negative in viata cotidiana. E dovedit faptul ca inspectorii de sector de politie la sectoarele intarite dupa ei, executa toate functiile principale a organelor afacerilor interne, lucrind neaparat cu populatia.

Indeplinirea masurilor planificate de conducerea statului in privinta intaririi ordinii publice si stabilirii unui stat bazat pe drept, combaterea oricaror fapte ilegale, necesita imbunatatirea activitatii inspectorilor de sector de politie, folosirea mai efectiva a posibilitatilor acestui serviciu in stabilirea ordinii publice, combaterii fenomenelor ca betia, narcomania, incalcarile economice si altor fenomene antisociale. In conditii de restructurare care se petrec, democratizarii societatii unui factor negativ este pregatirea speciala slaba a acestor normative, incalcarile disciplinare si de drept.

Teza de licenta data are scopul de a da inspectorilor de sector de politie un material bazat pe actele normative in vigoare, care poate fi folosit ca material metodic conform intrebarilor principale cu care se intilnesc inspectorii in activitatea lor practica.

 

Top download la Drept

Titlul referatului Pentru Download Marime (KB)
Politicile comune ale Uniunii Europene facultate 3632 952.44 KB
Principiile de baza ale administratiei publice locale liceu 2414 31.06 KB
Terorismul facultate 1960 89.77 KB
Drept-lucrare de licenta facultate 1928 101.25 KB
Izvoarele dreptului comunitar european liceu 1914 31.31 KB
Impozite si taxe facultate 1800 71.33 KB
Drepturile cetatenilor in Uniunea Europeana liceu 1543 35.86 KB
Contractul de vanzare-cumparare in comertul international facultate 1498 28.86 KB
Consiliul Europei facultate 1385 48.45 KB
Traficul ilicit de droguri si Terorismul facultate 1270 648.66 KB