Acumulatorul cu plumb

  • Marime: 362.54 KB
  • Pentru: liceu
  • Afisari: 4278
  • Download: 459
 

Acumulatorul cu plumb

1.CE ESTE ACUMULATORUL ACID-PLUMB ?

Acumulatorii sunt echipamente ce transforma energia chimica în electricitate.

Acumulatorii sunt un mod eficient de a face electricitatea portabila. In plus, acumulatorii furnizeaza energie în scopul de a înlocui energia electrica furnizata de reteaua electrica.

Pe masura ce întregul glob devine dependent de electricitate, mobilitatea bateriilor joaca un rol si mai important în viata de zi cu zi.

2.ISTORIA BATERIEI

Cei mai multi istorici situeaza inventia bateriei in jurul anului 1800, atunci cand experimentele lui Alessandro Volta au generat curent electric din reactii chimice între elemente diferite.

Pila voltaica originala folosea discuri din zinc si argint si un separator poros dintr-un material nonconducator, saturat de apa sarata. Experimentele cu diferite combinatii de metale si electroliti au continuat in urmatorii 60 de ani.

Johann Ritter a demonstrat pentru prima oara elementele unei baterii reincarcabile in 1802, dar totusi acestea au ramas o curiozitate de laborator, pana tarziu, in secolul dinamurilor actionate cu abur capabile sa le reincarce.

In prima jumatate a sec XIX experimentele au continuat cu o varietate de combinatii de materiale cu electrozi pozitivi/negativi si diversi electroliti. Abia in anul 1860 stramosii bateriilor din zilele noastre au fost descoperiti, respectiv George Leclanche a construit prima baterie din carbon-zinc.

Bateriile secundare dateaza dupa 1860, cand Raymond Gaston Plante a inventat bateria plumb-acid.

Celula acesteia se baza pe 2 placute subtiri separate de o folie de cauciuc. El a rulat aceasta combinatie si a introdus-o intr-o solutie diluata de acid sulfuric. Initial capacitatea era limitata din cauza placutei pozitive ce prezenta putin material pentru a face reactie.

Pe la 1881, Faure si altii au creat baterii folosind o pasta de oxid de plumb pentru placa pozitiva, aceasta permitind o formare mai rapida.

Din moment ce majoritatea problemelor cu bateriile plumb-acid innundate implicau scurgerea electrolitului, cele mai multe incercari au fost facute in idea de a elimina acidul liber din baterie. Cercetatorii germani au descoperit la inceputul anilor ‘60 un gel-electrolit pentru bateria plumb-acid ceea ce a constituit o imbunatatire.

3.PLUMBUL

Plumbul este unul dintre primele metale folosite de catre oameni, folosirea lui datand din 6500 I.Ch..

Tevi de plumb antice au fost descoperite in Egipt datand din timpul lui Pharaohs ce a folosit plumbul in emailul obiectelor de ceramica.

Plumbul este de obicei asociat cu alte minerale- zinc, cupru, argint-, proprietatile sale naturale precum masa, maleabilitatea, punct de topire scazut, rezistenta la coroziune, proprietati electrice si rezistenta indelungata, facandu-l indispensabil in industria mondiala.

Plumbul are rata cea mai ridicata de reciclare dintre toate materialele industriale din lume.

 

Top download la Fizica

Titlul referatului Pentru Download Marime (KB)
Circuite de curent alternativ liceu 3496 85.81 KB
Bobine liceu 3044 4.58 MB
Motorul electric cu curent continuu liceu 2724 30.94 KB
Masini electrice facultate 2394 141.59 KB
Transformatorul de curent liceu 2377 25.92 KB
Efectele curentului electric liceu 2370 6.58 KB
Motorul asincron trifazat liceu 2340 51.9 KB
Legea lui Arhimede liceu 2159 19.81 KB
Metode de masurare a rezistentelor gimnaziu 1932 189.81 KB
Interferenta luminii liceu 1920 5.31 KB