Patimile Domnului

  • Marime: 20.59 KB
  • Pentru: liceu
  • Afisari: 1819
  • Download: 473
 

Dupa ce a predicat, Iisus le-a spus ucenicilor Sai: “Stiti ca dupa doua zile vor fii Pastele si Fiul Omului va fi dat sa fie rastignit” Preotii, carturarii si batranii s-au strans in curtea preotului Caiafa si s-au sfatuit cum sa-l prinda pe Iisus si sa-l omoare. Iuda Iscarioteanul s-a oferit sa-l vanda pe Iisus in schimbul a 30 de arginti.

Iisus a vrut sa ia cina de Paste cu ucenicii sai. La aceasta cina, El le-a spus : “Unul dintre voi ma va vinde!” Ucenicii L-au intrebat care va fi tradatorul. Printre ei, L-a intrebat si Iuda.Acestuia, Mantuitorul i-a raspuns: “Da, tu esti!”

Apoi, Iisus a luat o paine si le-a dat-o ucenicilor, spunand: “Luati, mancati, caci acesta este Trupul Meu!” Apoi, luand un pahar de vin si dandu-l ucenicilor , le-a spus: “Luati, beti, caci acesta este Sangele Meu!”Dupa cina, Iisus le-a zis ca toti il vor trada in noaptea aceea. Petru a negat acest lucru, insa Mantuitorul l-a asigurat ca chiar el se va lepada de el, de trei ori, inainte sa cante cocosul.

Apoi, cu totii s-au dus in gradina Ghetimani unde Iisus s-a rugat de 3 ori. In acest timp, a aparut Iuda, insotit de soldati inarmati. El le-a spus sa-l ia pe acela pe care-l va saruta pe obraz. Soldatii L-au prins pe Mantuitor si ucenicii au fugit. Iisus a fost dus la Caiafa, iar Petru l-a urmat.

Preotii nu aveau nici un motiv ca sa-l condamne pe Iisus. Mantuitorul a spus ca este Fiul Domnului si a fost condamnat la moarte.Petru a negat de 3 ori ca L-ar cunoaste pe Iisus. Dandu-si seama ca L-a tradat, a iesit afara, plangand. Iisus a fost dus la Pilat din Pont. Vazandu-L,Iuda s-a cait. A aruncat cei 30 de arginti si s-a spanzurat.

La Paste, dregatorul Pilat avea obiceiul sa elibereze un condamnat pe care il voia poporul. Atunci, poporul a cerut ca Iisus sa fie rastignit si sa fie eliberat Baraba.Sotia lui Pilat i-a spus acestuia sa nu-l condamne pe Isus, dar el, vazand insistentele poporului, a luat apa, s-a spalat pe maini si a spus: “eu sunt nevinovat de sangele neprihanitului acestuia .Treaba voastra”. Apoi l-a dat pe Isus ostasilor sa-l rastigneasca. Ostasii l-au imbracat pe Isus cu o haina stacojie, i-au pus o cununa da spini pe cap si in mana o trestie.Apoi, ingenuncheau in fata lui si isi bateau joc de el, scuipandu-l si lovindu-l cu trestia. Apoi, l-au imbracat din nou cu haina lui si l-au dus sa-l rastigneasca.

Pe cand ieseau afara din cetate,au intalnit un om, numit Simon si l-au pus sa duca crucea....

 

Top download la Religie

Titlul referatului Pentru Download Marime (KB)
Craciunul liceu 1921 27.31 KB
Marile religii ale lumii contemporane facultate 1878 58.2 KB
Stilul Bizantin liceu 1637 221.74 KB
Manastirile Voronet,Sucevita si Moldovita gimnaziu 930 293.22 KB
Sfantul Ioan Botezatorul liceu 924 22.75 KB
Functii sintactice liceu 911 22.86 KB
Budismul liceu 846 19.55 KB
Sfantul Apostol Petru liceu 836 32.53 KB
Lucrare de Atestat liceu 751 73.92 KB
Nasterea Domnului liceu 596 29.51 KB