Plan de afaceri - fabrica de mobilier

  • Marime: 21.11 KB
  • Pentru: facultate
  • Afisari: 15941
  • Download: 11377
 

Fabrică de mobilă de comandă

Piaţa

Noţiunea de “fabrică de mobilă” este una foarte largă. Gama de produse poate fi extrem de diversificată, pornind de la ceea ce se numeşte “mic mobilier” (aici intrând produse şi accesorii de mici dimensiuni, cum ar fi: etajere, scaune, suporturi pentru diverse obiecte, chiar şi jucării din lemn), uşi şi ferestre (inclusiv tâmplărie ferestre pentru geam termopan), mobilier pentru camere (paturi, canapele, seturi de canapele, dulapuri, vitrine, etajere, biblioteci, mese – inclusiv mese pentru TV, audio-video, pentru servire etc.), mobilier de bucătărie, ajungându-se şi la mobilier de birou (în special birouri, mese pentru calculator – adesea dotate cu suporturi pentru tastatură, unitate centrală, imprimantă sau pentru toate acestea -, mese pentru conferinţe, biblioteci, corpuri mobile).

Din cele de mai sus rezultă marea diversitate de produse care intră în această categorie, iar specializarea în fabricarea uneia sau a câtorva dintre aceste produse este esenţială, fiind imposibil, mai ales pentru o firmă aflată la început de drum, să realizeze toate aceste produse la standarde de calitate ridicate.

Pentru că materia primă de bază în producţia de mobilier este lemnul, este preferabil ca fabrica să fie amplasată într-o zonă în care să existe o disponibilitate mare de masă lemnoasă şi/sau posibilităţi de transport.

Clienţii

În funcţie de tipul de mobilier fabricat, clienţii pot fi persoane fizice sau juridice. În cazul mobilierului de comandă, majoritatea cumpărătorilor sunt persoane fizice.

În cazul fabricilor mari, care produc cantităţi însemnate, apare varianta exportului, situaţie în care se pune problema competitivităţii mobilierului produs în România în ţările Uniunii Europene, principalele importatoare la acest moment.

Concurenţa

Concurenţa este deosebit de bine reprezentată. Dintotdeauna prelucrarea lemnului a reprezentat o îndeletnicire de bază a românilor (date fiind resursele deosebite de care dispune teritoriul ţării în acest sens), iar această tradiţie s-a păstrat din generaţie în generaţie.

Astfel, după 1989 au apărut o serie de fabrici de profil care acţionează pe scară mai largă sau mai restrânsă. O categorie aparte o constituie fabricile existente încă de pe vremea fostului regim, majoritatea funcţionând în continuare pe “scheletul” moştenit.

 

Top download la Management

Titlul referatului Pentru Download Marime (KB)
Plan de afaceri - agentie de turism facultate 17996 23.55 KB
Plan de afaceri - Producerea si comercializarea vestimentatiei textile pentru femei facultate 15677 279.59 KB
Plan de afaceri - Pizza HALLO liceu 14147 40.01 KB
Plan de afaceri SC RIGA PAN SA facultate 12142 199.13 KB
Plan de afaceri - fabrica de mobilier facultate 11377 21.11 KB
Plan de afaceri - laborator de patiserie facultate 10073 22.59 KB
Managementul proiectelor liceu 9564 37.66 KB
Plan de afaceri - Infiintarea unei sali de calculatoare liceu 9299 675.57 KB
Managementul resurselor umane facultate 9218 156.7 KB
Plan de afaceri - proiect educatie antreprenoriala liceu 8565 24.73 KB