Plan de afaceri - proiect educatie antreprenoriala

  • Marime: 24.73 KB
  • Pentru: liceu
  • Afisari: 22793
  • Download: 8565
 

Plan de afaceri - proiect educatie antreprenoriala

1. Descrierea afacerii

a) produsul: detergent pentru spalare manuala si detergentul pentru spalare automata. Produsul va aduce nou faptul ca atat detergentul pentru spalare manuala cat si cel pentru cea automata curate petele in profunzime inclusive cu apa rece. Totodata produsul are deja incorporate in componenta (formula) balsamul de rufe. In consecinta consumatorul dobandeste doua produse la prêt de unu.

b) Denumirea produsului: CLEAN STARTS ( a fost aleasa aceasta denumire pentru a sugera beneficiarului ca deabea acum incepe cu adevarat spalarea perfecta). Denumirea aleasa este in engleza (o limba de circulatie internationala) in vederea promovarii ulterioare a produsului si pe pietele internationale.

c) Pozitia pe piata: produsul intra deja pe o piata saturata care asteapta explozia “noului”. Avantajele fata de restul de competitori sunt date de oferirea unui produs mai bun (curate mai bine + balsamul de rufe) la un pret mai mic, avand in vedere ca numarul competitorilor in acest domeniu este foarte mare.

d) Obiective pe termen lung:

- imbunatatirea gamei de produse deja existente, in maxim un an de la inceperea activitatii.

- lansarea unei game de produse de curatat pentru uz casnic, in maxim trei ani de la inceperea activitatii.

- promovarea produselor pe pietele internationale, in maxim cinci ani de la inceperea activitatii.

2. Planul de marketing

a) piata tinta: toate categoriile de clienti (inclusive cei din mediu rural – pentru care apa calda este un efort). Din studiile de piata efectuate s-a constatat ca acest produs este foarte asteptat datorita pretului energiei electrice si al imposibilitatii scoateri petelor in casa.

b) strategii de marketing:

- vanzarea produsului v-a fii organizata prin distribuitori autorizati pentru fiecare judet in parte. Distribuitorii ( sefi de vanzari ) vor avea din partea firmei la dispozitie un autoturism, mostre de produs, un salariu mediu si comision la vanzare. Sefii de vanzari vor fi instruiti in acest domeniu, pentru a putea prezenta atat calitatea cat si beneficiile produsului pe care urmeaza sa-l vandal, atat in momentul angajarii cat si ulterior din trei in trei luni in functie de cerintele pietei si de produsele noi pe care societatea intentioneaza sa le produca.

- pretul produsului va fi pentru inceput stabilit sub pretul pietei, urmand ca ulterior sa creasca

- produsul va fi ambalat in pungi de plastic cu maner.

c) strategiile de promovare:

- reclame mass-media.

- promotii in marile centre comerciale.

- Prin sefii de vanzari si agentii acestora, door-to-door.

- Produsul va fi prezentat (respectiv ambalaj, miros ) intr-o forma cat mai atractiva si practica.

3. Planul de productie

a) furnizorii sunt in numar mic si contractile incheiate cu acesti sunt pe termen lung cu plata la o luna de la livrarea materiei prime.

b) licente de fabricatie: vor fi obtinute stasurile necesare pentru omologarea celor doua produse si toate avizele ( de mediu, sanitary – veterinary, resurse umane, pompieri, etc ) necesare functionarii fabricii.

c) inregistrarea numelui produsului.

d) Organizarea productiei:

- compartimentele de productie sunt: aprovizionare, fabricatie, controlul si asigurarea calitatii, intretinerea echipamentelor.

- responsabilitati specifice:

- aprovizionarea trebuie sa tina evidenta materiei prime intrate si iesite ( nu trebuie ca societatea sa ramana descoperita ).

- fabricatia tine evidenta materiei prime intrate a stocului de produse finite rezultate in urma procesului de fabricatie si a intregului flux tehnologic.

- verifica produsele finite rezultate din punct de vedere calitativ, hotaraste ce merge la vanzare si ce este rebut.

- intretinerea echipamentelor: compartiment cu specific ethnic, mechanic, are grija ca utilajele, echipamentele sa fie in permanenta in buna stare de functionare.

- pentru fiecare compartiment vor fi angajati “sefi de compartimente” cu experienta in domeniu, in urma unor interviuri extreme de riguroase. Sefii de compartiment vor avea competenta de a-si angaja muncitorii, in functie de necesarul de forta de munca stabilit in organigrama societatii de catre consiliul de administratie...

 

Top download la Management

Titlul referatului Pentru Download Marime (KB)
Plan de afaceri - agentie de turism facultate 18002 23.55 KB
Plan de afaceri - Producerea si comercializarea vestimentatiei textile pentru femei facultate 15683 279.59 KB
Plan de afaceri - Pizza HALLO liceu 14147 40.01 KB
Plan de afaceri SC RIGA PAN SA facultate 12145 199.13 KB
Plan de afaceri - fabrica de mobilier facultate 11382 21.11 KB
Plan de afaceri - laborator de patiserie facultate 10077 22.59 KB
Managementul proiectelor liceu 9573 37.66 KB
Plan de afaceri - Infiintarea unei sali de calculatoare liceu 9302 675.57 KB
Managementul resurselor umane facultate 9218 156.7 KB
Plan de afaceri - proiect educatie antreprenoriala liceu 8565 24.73 KB